Judo

Alla kan träna judo. När man är ny räcker det med att man har långärmad tröja och långbyxor på sig när man tränar, detta för att undvika att man bränner sig mot mattan. 
 
Vår verksamhet
Att träna judo hos oss ger en mångsidig träning. Träningsgrupperna är uppdelade utefter hur länge man har tränat judo, hur stor/gammal man är och hur snabbt man utvecklas.
 
Barn nybörjare 7 - 10 år, består mestadels av nybörjare och de som har graderat upp till gult bälte. Judoträningen består av en hel del lekjudo för att man ska få bekanta sig med grunderna i judo samtidigt som vi har roligt tillsammans. Vi tränar på grundläggande tekniker, så som att lära oss att falla i mattan, ha närkontakt med våra tränings-kamrater (t.ex. brottning och fasthållningar på mattan), vad judo innebär och enklare kast.
Målet med denna grupp är att alla ska få möjlighet att känna och prova på judo och samtidigt ha roligt. Då denna träningsgrupp lägger en grund för den fortsatta utvecklingen försöker vi även se till att alla får möjlighet att gradera sig till gulmarkering och gult bälte i slutet av terminen.
 
Barn/ungdom, fortsättning, består medstadels av barn och ungdomar som tränat lite längre och har minst gult bälte. Träningen består här mer av teknisk och fysisk träning, mycket övningar på att kunna kontrollera sin egen kropp och även kunna kontrollera motståndaren.
Målet med denna grupp är att alla ska få möjlighet att utvecklas tekniskt och fysiskt och samtidigt ha roligt, men också en chans att utvecklas tävlingsmässigt. Många barn i denna grupp tycker det är jättekul att tävla (OBS! Tävling är inget krav!)
 
Vuxengruppen består av både ungdomar och vuxna (fr. ca 15 år). Här tar vi emot alla oavsett om man tidigare har tränat judo eller inte. Erfarenheterna hos de som tränar i gruppen varierar allt från nybörjare till svartbältare, där även några är framgångsrika på tävlingar.
Målet med denna grupp är att alla ska ha kul tillsammans och utveckla sin egen judo, motionär som elit, ung som gammal, alla får vara med och träningen anpassas alltid efter de behov som finns. Alla får möjlighet att utvecklas på sitt eget individuella sätt.

Just nu har vi inget på gångCopyright (C) 2016 :: Sportpalatset Örebro Budoklubb.
Sidan är sponsrad av SiteVision.

Föreningen är medlem i:

Riksidrottsförbundet
Svenska budo- och kampsportsförbundet